Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Σε εκκρεμότητα ο διαγωνισμός για τα δορυφορικά σήματα της ΕΡΤ

Σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα του διαγωνισμού για τα δορυφορικά σήματα της ΕΡΤ μετά τις δραματικές εξελίξεις την περασμένη εβδομάδα. Η αντικατάσταση του γενικού διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών Νίκου Μιχαλίτση αναβάλλεται για το επόμενο διοικητικό συμβούλιο ενώ ο πόλεμος των εταιρειών για τη μεταφορά του δορυφορικού σήματος της ERT World σε όλο τον κόσμο μαίνεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης "Τυπολογίες", την περασμένη
εβδομάδα κι ενώ αναζητούνταν συμβιβαστική λύση από την πολιτική ηγεσία και τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, στην ΕΡΤ έφθασε επιστολή από την εταιρεία ΚΒ Impuls  με την οποία δηλωνόταν πως δεν μπορεί να αρχίσει η μεταφορά των δορυφορικών σημάτων της ΕΡΤ στις 5 Σεπτεμβρίου εάν δεν υπογραφεί η 3ετής σύμβαση του διαγωνισμού που επικυρώθηκε στην εταιρεία.
Στο μεταξύ στα μέλη του ΔΣ της εταιρείας εστάλη επιστολή και από την ανταγωνίστρια εταιρεία COMART η οποία βρίσκεται σε δικαστική διένεξη με την ΕΡΤ στην οποία κατατίθενται όλα τα επιχειρήματα της για τον διαγωνισμό τη ERT World. Ανάμεσα στα άλλα, κατά πληροφορίες, σημειώνεται πως η προηγούμενη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης «αντικατέστησε τις εγγυήσεις υπέρ της ΕΡΤ με την παροχή παράνομων εγγυήσεων υπέρ τρίτων».
Επίσης δηλώνεται πως έχει καταθέσει στο ελεγκτικό συνέδριο έγγραφα ότι η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικά καθώς έχουν ασκηθεί «τέσσερα ένδικα βοηθήματα της εταιρίας μας (αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του ∆ιοικητικού Εφετείου Αθηνών)» ενώ είναι σε εξέλιξη και η εισαγγελική έρευνα του Γ. Πεπόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.